Menu

Външна лъчетерапия

Стереотактична лъчехирургия (СЛХ)
Стереотактичната лъчехирургия насочва прецизна и интензивна доза лъчение към целевата зона. СЛХ се използва вместо операция при някои мозъчни тумори. СЛХ може да третира тумори в части от мозъка, в които операцията е невъзможна или непрепоръчителна. СЛХ се различава от другите видове облъчване, защото може да бъде насочена към малка зона на туморна тъкан, без да уврежда нормалната мозъчна тъкан около тумора. Голям брой лъчи се насочват към тумора от различни посоки, така че в рамките на един курс лечение може да бъде отдадена висока доза облъчване.

Модулирана по интензитет лъчетерапия (МИЛТ)
Модулираната по интензитет лъчетерапия (МИЛТ) използва компютър, за да комбинира прецизните изображения на тумора със специален линеен ускорител с цел промяна на ъгъла, формата и интензивността на облъчването към различни части на тумора или зони на лечение. Прецизността на МИЛТ доставя максималната доза радиация на тумора, докато съхранява нормалната тъкан около него. МИЛТ се използва за лечение на зони в мозъка, главата и шията, белите дробове и простатата.

Протонна лъчетерапия без изходна доза
Протонната лъчетерапия използва енергия от протоните на атомите, за да унищожава раковите клетки. Тези високоенергийни протони се създават от циклотрон. Лъчът на протонната лъчетерапия се насочва към тумора много прецизно и се концентрира върху него с минимални поражения върху съседната здрава тъкан.

Другите видове облъчване донякъде увреждат нормалните тъкани, докато проникват в зоната на тумора и излизат от нея. Протонната радиация има входна доза, но няма изходна доза, така че съседните нормални клетки са защитени.

Външната лъчетерапия не ви прави радиоактивни. Може да извършвате вашите нормални всекидневни дейности. Можете да имате близки физически контакти с хора, без да се притеснявате, че ги облъчвате.

Запитване

Вашият Email 
Предмет 
Запитване 
Моля въведете следните символи: tpmyapzx Предпазва от SPAM!
    

Адресна информация

София, 1408

ул. Нишава № 121

help@onconavigator.info

0885 906-376