Menu

Фертилност – преди и след терапията

За жени във фертилна възраст
Ако вече сте бременна или мислите, че може да сте бременна, информирайте вашия лекар преди да започнете лъчетерапия. Не трябва да забременявате по време на лечението, защото лъчетерапията може да навреди на развитието на плода. Говорете с вашия лъчетерапевт относно надеждни методи за контрацепция.
Лъчетерапията може да повлияе на бъдещата ви фертилност. Ако планирате да имате дете в бъдеще, говорете с вашия лекар за възможности да замразите ваши яйцеклетки.

За мъже
Лъчетерапията в областта на тестисите може да намали броя и функционалността на сперматозоидите ви. Това не означава, че няма да може да имате деца. Говорете с вашия лъчетерапевт относно надеждни методи за контрацепция.
Лъчетерапията може да повлияе на бъдещата ви плодовитост. Ако този въпрос ви притеснява, обсъдете с вашия лъчетерапевт възможностите за замразяване на семенна течност, преди да започне лечението.


Чувства и притеснения
Нормално е човек с раково заболяване и неговото семейство да имат притеснения или безпокойства. Хората реагират по различен начин на стреса, който лечението на рака оказва върху тяхното ежедневие. Може да имате притеснения относно вашата кариера, деца, финансово състояние. Понякога дори разговорът за тези проблеми може да се окаже полезен и да облекчи безпокойството ви. Споделете с вашия лъчетерапевт притесненията, които имате. Той може да ви свърже с подходящите хора и ресурси, които да ви помогнат. На следващите страници ще намерите списък с услуги и програми по темата.

Запитване

Вашият Email 
Предмет 
Запитване 
Моля въведете следните символи: dibwmnpc Предпазва от SPAM!
    

Адресна информация

София, 1408

ул. Нишава № 121

help@onconavigator.info

0885 906-376