Menu

Аналитични изследвания

Tези изследвания са първата стъпка при изследването на пациента. Изискват се в зависимост от проявените симптоми или диагностичното съмнение на лекаря.
• Кръвни изследвания. Кръвта е течност, която циркулира в тялото ни и в която се намират (освен различни видове клетки) множество вещества, произвеждани от различните органи. За по-голямата част от тези вещества са познати нормални стойности, които са характерни за кръвта на здравите индивиди. Когато при кръвните изследвания се появят анормални стойности, както над, така и под нормата, това е ясен показател, че нещо не функционира правилно.

• Изследване на урината
• Изследване на гръбначно-мозъчната течност (течност, в която се намират нервните структури)
• Изследване на плевралната течност (течност, съдържаща се между двата слоя на плеврата – мембраната, която обгръща белите дробове)
• Фекално изследване
• Изследване на носогърления секрет (слуз, която се намира в задната част на ноздрите)
• Изследване на туморни маркери- вещества, които по принцип се установяват в кръвта и чиито стойности над нормата се свързват с наличието на злокачествени тумори. Измерването на нивата на туморните маркери може да бъде полезно за диагностирането на някои видове рак, когато се извършва в комбинация с други изследвания. Самостоятелно, то не позволява да се потвърди или отхвърли диагнозата „рак“, защото нивото на даден туморен маркер може да се повиши при хора с доброкачествени тумори. От друга страна, нивото може да не се повишава при всички хора, болни от рак, особено ако заболяването е в ранен стадий. Обикновено туморните маркери са полезни за контролирането на развитието на болестта при пациенти с вече поставена диагноза и подложени на лечение. Показателите на туморните маркери могат да означават повторната поява на тумора, поради което е необходимо да се правят нови диагностични изследвания, за да бъде тя потвърдена или отхвърлена. При хора, подложени на лечение, спадът на тези стойности показва добро повлияване.

Запитване

Вашият Email 
Предмет 
Запитване 
Моля въведете следните символи: afnmtpmd Предпазва от SPAM!
    

Адресна информация

София, 1408

ул. Нишава № 121

help@onconavigator.info

0885 906-376