Menu

СОФИЯМЕД

Гр. София, п.к. 1797
бул. „Доктор Г. М. Димитров“ 16
Телефон:02 465 00 00; 0895 555 451
Email:Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
https://www.hospitalsofiamed.bg

Рейтинг

Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Софиямед“ е открита официално на 9 май 2012 година, като част от верига лечебни заведения, функционираши на територията на България. Вложените средства са най-голямата до този момент частна инвестиция в българското здравеопазване.
Болничният комплекс се състои от УМБАЛ "Софиямед" - Блок 1 и Блок 2, и ДКЦ "Софиямед". В Блок 2 са съсредоточени Отделението по ревматология, Отделението по ендокринология и Отделението по клинична хематология. Всички останали Клиники и отделения се намират в Блок 1.

През последните години болницата се утвърди като водещо здравно заведение в страната, разполагащо с едни от най-добрите специалисти, последно поколение медицинско оборудване и апаратура.
На територията функционарат 25 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 626 легла. Операционният блок е един от най-големите в страната - с 22 зали, в които годишно се извършват хиляди операции.

УМБАЛ "Софиямед" разполага с Неотложна медицинска помощ и Спешна помощ. Отделните звена в болницата са във функционална връзка, което не позволява смесването на потока от пациенти. Структурите имат трето, най-високо ниво на компетентност от Министерството на здравеопазването. Болницата има сключен договор с НЗОК.
Медицинският комплекс разполага със собствен платен паркинг. Намира се на централно и много достъпно място в столицата.
С решение на Министерския съвет от 31 юли 2014 година, „Софиямед“ става Университетска болница.
През 2015 година УМБАЛ „Софиямед“ е одитирана и регистрирана за съответствие с изискванията на ISO 9001:2008 за предоставяне на високотехнологични медицински услуги, в съответствие с правилата за добра медицинска практика и националните медицински стандарти за диагностика, лечение и рехабилитация, клинични изпитвания на лекарства и медицинска апаратура, съгласно действащото в страната законодателство и обучение на студенти и специализанти.
"Софиямед” има две престижни отличия: „Инвеститор на 2012” за инвестицията от 40 млн. лв. в изграждането на модерно оборудвана болница и „Сграда на годината 2012” - заради новаторското съчетаване на социално предназначение, съвременна архитектура и високотехнологично оборудване.
Един от водещите хирурги у нас и началник на Клиника по лапароскопска хирургия в Университетска болница "Софиямед" доц. д-р Теодор Атанасов през 2016 година получи престижния сертификат за постижения в областта на херниалната хирургия "Master Surgeon". Той се издава от компанията "Surgical Review Corporation" (SRC), която разработва и администрира най-добрите програми за акредитация на лекари, болници и извънболнични структури по целия свят. Акредитацията "Master Surgeon in Hernia Surgery" означава, че в областта на херниалната хирургия доц. Атанасов и "Софиямед" покриват най-високите световни стандарти за качество и сигурност.
В началото на 2018 година Университетска болница „Софиямед“ беше сертифицирна като център за хурургия на ръка от Комитета по травма на ръката/Европейска асоциация по хирургия на ръка/.

 

Адресна информация

София, 1408

ул. Нишава № 121

help@onconavigator.info

0885 906-376