Menu

СВЕТА МАРИНА

гр. Варна, ПК 9010
Бул. "Хр. Смирненски" 1
Телефон: 052/30-28-51 (до 54)
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://www.svetamarina.com/

Рейтинг

Многопрофилна болница за активно лечение “Света Марина” ЕАД, гр. Варна е правоприемник на Варненска университетска болница. Тя е най-големият диагностично-лечебен и консултативен университетски болничен комплекс в Североизточна България, обслужващ население от цялата страна, който разполага с над 1300 легла, най-модерна апаратура и висококвалифицирани кадри – университетски преподаватели, национални и регионални консултанти. С Решение на Министерски съвет от 15.03.2018 г. лечебното заведение е определено за университетска болница за срока на акредитационната оценка.

Управление на качеството:
Постигането на високо качество е една от главните цели на лечебното заведение. Доказателство за това е сертифицирането на МБАЛ “Св.Марина” ЕАД – Варна съгласно изискванията и стандартите за управление на качеството на Европейската фондация по управление на качеството (EFQM – European Foundation of Quality Management), което се прави за първи път в България “сертификат за управление на качеството “. След придобиването на второ ниво, през 2014 г. лечебното заведение получава сертификат за управление на качеството “Recognized for Excellence 3 star”, което е най -високата възможна степен.

Условия за пациентите:
Повечето болнични стаи са с две легла. Обособени са и самостоятелни VIP стаи. Всяка стая има самостоятелна баня и тоалетна, климатик, кабелна телевизия, и всички видове медицнски инсталации. Доставка на храна (кетъринг) до болничната стая.

Няколко години след създаването на Висшия медицински институт във Варна възниква идеята за изграждане на собствен медицински корпус. Идейният проект предвижда да има хирургичен корпус и главен блок. Архитектурният план е заимстван от френски здравни заведения. На 6 юни 1970 г. е направена първата копка. На 28 декември 1986 г. е предадена окончателно за експлоатация като Институтска клинична болница. Главен лекар е доц. д-р Христо Ганчев. От декември 1990 г. до февруари 1995 г. главен лекар е доц. д-р Иван Гълъбов. От 1995 г. болницата се именува Варненска университетска болница. През периода 1995 г. - 2001 г. неин главен лекар и изпълнителен директор е проф. д-р Красимира Кисьова. През периода 2001 г. - 2010 г. Изпълнителен директор е проф. д-р Красимир Иванов. От 2010 г. до 2016 г. Изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Марина” е проф. д-р Жанета Георгиева, дм. Приоритет на нейния екип е утвърждаване позицията на болницата като лидер в региона и в страната и като център за университетско медицинско образование.

Адресна информация

София, 1408

ул. Нишава № 121

help@onconavigator.info

0885 906-376