Menu

Хормоните играят жизненоважна роля в развитието на рак на гърдата.

  Изследване на Университета по медицина и здравни науки в Ирландия предоставя по -добра представа за ролята, която хормоните играят за развитието на рака на гърcancer cellsдата. Новите открития биха могли да подобрят лечението на рак на гърдата, като подпомогнат клиницистите при оптимизиране на индивидуалните грижи за пациентите и подобряване на общата преживяемост на пациентите.

Изследването, озаглавено „Стероидни лиганди, забравените тригери на действие на ядрените рецептори; Последици за придобитата резистентност към ендокринната терапия“, е публикувано в Clinical Cancer Research.

Доказано е, че хормонът естроген влияе върху развитието на рак на гърдата и има сериозни доказателства, че други хормони като андрогените също могат да играят роля.

 

Според СЗО 2,3 милиона жени са били диагностицирани с рак на гърдата през 2020 г. С изключение на рак на кожата, ракът на гърдата е най -често срещаният рака при жените в Ирландия. 3600 жени всяка година в Ирландия са диагностицирани с рак на гърдата и повечето от тях получават хормонална терапия.
Пациентите реагират по различен начин на хормоналната терапия, като при някои ефекта е положителен, при други не е.
Това проучване анализира хормоналните профили на пациентите, за да даде на изследователите по -задълбочено разбиране за това как клетките на рака на гърдата се влияят от различни хормони и защо пациентите реагират по различен начин на хормоналната терапия.
Проучването установява, че хормоналните профили преди и след лечението играят значителна роля за успеха на терапията. Това откритие отваря вратата за по -нататъшни проучвания в по -големи групи пациенти, за да се подобрят успеваемостта, свързана с лечението на рак на гърдата.
„Хормоните са мощни сигнални молекули, които играят важна роля, като помагат на тялото ни да функционира нормално и да реагира на света около нас. Повече от 100 години знаем, че естрогените играят роля в развитието на рака на гърдата и много от обичайните лекарства, предписани за тяхното лечение, са да намалят количеството на тези хормони или да блокират тяхното действие. За съжаление, не всички пациенти ще реагират на тези лекарства и се нуждаем от по -добър начин да определим отговора на този вид терапия. ", казва д -р Мари Макилрой, старши автор на изследването.
„Разглеждайки нивата на туморни хормони на всеки отделен човек, получаваме по -добра представа за разликите между хората, които реагират добре на хормонално лечение, и тези, които не го правят, което потенциално ни дава възможност да вземаме по -информирани решения относно възможностите за лечение на пациентите“, казва д -р Мари Макилрой, старши автор на изследването.

 Източник: Newsmedical

а

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна